CarΗellas: FP3 GP Monaco: Το ζενίθ και το ναδίρ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

FP3 GP Monaco: Το ζενίθ και το ναδίρ

Ο Charles Leclerc έφερε την Ferrari στην κορυφή των χρόνων στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών στο Monaco την ώρα που ο Sebastian Vettel είχε έξοδο στην St.Devote, κατέστρεψε το μονοθέσιό του και βάζει τους μηχανικούς του σε αγώνα δρόμου ενόψει κατατακτήριων.
Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές στους δρόμους του Πριγκιπάτου περιστράφηκαν γύρω από τα μονοθέσια της Ferrari. Κι αυτό αφενός μεν γιατί ο Charles Leclerc έδειξε πως «υπάρχει ζωή στον κόκκινο πλανήτη»
φέρνοντας την SF71H του στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από αμφότερες τις Mercedes στις πιο ψυχρές συνθήκες του σήμερα -σε σχέση με τις περιόδους της Πέμπτης- αφετέρου δε όμως, ο Sebastian Vettel υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες λάθος, έπεσε στον τοίχο της πρώτης στροφής της πίστας και ανάγκασε τους ιθύνοντες της ομάδας του Maranello, να υποστούν νέους πονοκεφάλους ώστε το μονοθέσιο του Γερμανού να είναι έτοιμο σε λιγότερο από δύο ώρες για τις Κατατακτήριες.
Πονοκέφαλοι, οι οποίοι κάλλιστα μπορεί να ταλανίζουν και τους ανθρώπους με τα ασημί στο διπλανό γκαράζ, εκεί όπου τόσο ο Valtteri Bottas όσο και ο Lewis Hamilton δεν έπιασαν τα στάνταρ απόδοσης που εμφάνισαν στις δύο προηγούμενες περιόδους ελεύθερων και έμειναν έτσι πίσω από τον Leclerc. Στην 4η και 5η θέση πλασαρίστηκαν οι δύο Red Bull, με τον Max Verstappen να ηγείται για άλλη μια φορά του Pierre Gasly στην ενδοοικογενειακή μάχη. Αμφότεροι όμως, απείχαν αρκετά από τον χρόνο του Leclerc και χρήζουν βελτίωσης ώστε να διεκδικήσουν την δεύτερη συνεχόμενη pole position της ομάδας στο Μόντε Κάρλο. 
Μια εντυπωσιακή έκτη θέση σκόραρε ο Antonio Giovinazzi, ο οποίος κατέλαβε τον ρόλο του «best of the rest» με έναν χρόνο περίπου ένα δέκατο ταχύτερο του πολύπειρου team-mate του, Kimi Raikkonen, που έμεινε ένατος. Εκτός της Alfa Romeo, δύο μονοθέσια στην δεκάδα έβαλε και η Toro Rosso, με τον Daniil Kvyat να ανακάμπτει μετά από μια δύσκολη Πέμπτη και να πλασάρεται έβδομος, λίγο πίσω από τον Giovinazzi και τον Alexander Albon ένα δέκατο πιο πίσω, στην δέκατη θέση. Ανάμεσα στις Alfa Romeo και Toro Rosso, βρέθηκε και μία Haas, αυτή του Kevin Magnussen, ο οποίος με έναν πολύ καλό γύρο έφερε την Αμερικανική ομάδα ξανά στην δεκάδα και πιο συγκεκριμένα στην όγδοη θέση του πίνακα. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο Romain Grosjean έμεινε μόλις 13ος
Στις παρυφές της δεκάδας βρέθηκαν ξανά τα μονοθέσια με κινητήρα Renault. Αρχικά, το εργοστασιακό δίδυμο των Nico Hulkenberg και Daniel Ricciardo πήρε την 11η και 12η θέση αντίστοιχα, ακολουθούμενο από τους πιλότους της «πελάτισσας» McLaren, Carlos Sainz Jr. και Lando Norris, που τερμάτισαν 15ος και 16ος. Μόλις 14ος έμεινε ο Sebastian Vettel, ύστερα από το ατύχημά του στα πρώτα στάδια της διαδικασίας, ενώ τις τελευταίες θέσεις συμπλήρωσαν οι Racing Point των Perez και Stroll σε ένα δύσκολο τετραήμερο για την Καναδική ομάδα και οι δύο Williams, με τον Robert Kubica δύο δέκατα ταχύτερο του George Russell. 
Οι Κατατακτήριες Δοκιμές στο Μονακό για τις οποίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βροχής, θα ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΕΡΤ SPORTS HD και από το Cosmote Sport5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!