CarΗellas: FP3 GP Ισπανίας: Ακονίζοντας τα βέλη

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

FP3 GP Ισπανίας: Ακονίζοντας τα βέλη

Ο Lewis Hamilton «πέταξε» στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές, σπάζοντας για περίπου μισό δευτερόλεπτο το «φράγμα» του 1:17:000 και έδειξε έτοιμος να κυνηγήσει μία ακόμα φορά -τέταρτη φετινή- την pole position για λογαριασμό της Mercedes.
Η Mercedes έδειχνε ανώτερη μετά την πρώτη, χθεσινή, ημέρα δοκιμών στην Βαρκελώνη, με τον Valtteri Bottas να τερματίζει ταχύτερος σε αμφότερες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθησαν, πιθανώς
για τελευταία φορά, στο Circuit de Barcelona-Catalunya. Σήμερα ήταν η σειρά του ομοσταύλου του, Lewis Hamilton να πάρει τα ηνία από τον Φινλανδό και μαζί την πρώτη θέση της κατάταξης στο FP3, γράφοντας έναν μαγικό χρόνο στο 1'16.568, πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από τον δεύτερο της διαδικασίας και ταχύτερο πιλότο της Ferrari, Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος δεν μπόρεσε να πέσει κάτω από το 1'17.000 και μοιραία έμεινε ανήμπορος να απαντήσει στον καταιγιστικό ρυθμό του Hamilton.
Τρίτος, λίγο πιο πίσω, έμεινε ο Valtteri Bottas, ο οποίος έχασε πολύ χρόνο ύστερα από μια έξοδο που είχε στην αρχή της διαδικασίας, κατάφερε όμως να επανέλθει εγκαίρως για την προσομοίωση κατατακτηρίων δοκιμών και με έναν καλό γύρο, βρέθηκε ανάμεσα στις Ferrari των Leclerc και Vettel. Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήρθε από την Haas, η οποία φορώντας το αναβαθμισμένο «πακέτο» της V.F.19 στην Βαρκελώνη, δείχνει ικανή να απειλήσει την Red Bull για την πέμπτη θέση. Αυτό τουλάχιστον, φανερώνουν τα αποτελέσματα των τρίτων ελεύθερων δοκιμών, όπου ο Romain Grosjean και ο Kevin Magnussen βρέθηκαν αμφότεροι πάνω από τον Max Verstappen αλλά και από τον απογοητευτικό Pierre Gasly, που δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 14η θέση.
Την πρώτη δεκάδα, συμπλήρωσαν ο Alexander Albon και ο Carlos Sainz Jr, που αμφότεροι επιβεβαίωσαν την δυναμική που επέδειξαν τα μονοθέσια των ομάδων τους στην χθεσινή ημέρα. Ανάμεσά τους, στην ένατη θέση, ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Kimi Raikkonen, ο οποίος σημείωσε χρόνο επτά ολόκληρα δέκατα ταχύτερο από αυτόν του ομοσταύλου του, Antonio Giovinazzi, που περιορίστηκε στην 16η θέση. Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δίδυμο της McLaren, με τον Lando Norris να συνεχίζει να δυσκολεύεται με την συμπεριφορά της MCL34 και να μένει μόλις 18ος. Αντίθετα, στις παρυφές της δεκάδας βρέθηκε το δεύτερο μονοθέσιο της Toro Rosso, με τον Daniil Kvyat να χάνει για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου την θέση από τον Sainz.
Πίσω από τον Ρώσο, πλασαρίστηκαν κατά σειρά, ο Nico Hulkenberg και ο Sergio Perez, σε ένα δύσκολο -ως τώρα- διήμερο για αμφότερες τις Renault και Racing Point. Χαρακτηριστικά άλλωστε, τόσο ο Lance Stroll, όσο και ο Daniel Ricciardo, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο από την 15η και 17η θέση αντίστοιχα.
Στις τελευταίες δύο θέσεις της κατάταξης έμειναν για άλλη μια φορά οι δύο Williams, με τον George Russell όμως να δείχνει πως η Βρετανική ομάδα έχει πλησιάσει πιο κοντά στο midfield στο ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής σεζόν. Παρόλα αυτά, ο νυν πρωταθλητής της Formula 2 είχε μία έξοδο στο τελείωμα της διαδικασίας, η οποία έφερε την κόκκινη σημαία στην πίστα και έληξε πρόωρα τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές.

Η δράση στην Βαρκελώνη συνεχίζεται σε λίγη ώρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις Κατατακτήριες Δοκιμές, οι οποίες θα καλυφθούν ζωντανά από το ΕΡΤ SPORTS HD και το Cosmote Sport 5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!