CarΗellas: Κατατακτήριες GP Monaco: Ο πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Κατατακτήριες GP Monaco: Ο πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο

Ο Lewis Hamilton έκλεψε την pole position μέσα από τα χέρια του Valtteri Bottas με έναν μαγικό τελευταίο γύρο και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Τρίτος ο Max Verstappen, καταστροφή για την Ferrari. 
Φτάνοντας στο Μονακό, ο Valtteri Bottas είχε σημειώσει τρεις διαδοχικές pole position και βρισκόταν μια ανάσα από τον Lewis Hamilton στην βαθμολογία των οδηγών. Χαρακτηριστικά μάλιστα, ηγείτο του Hamilton
με 3-2 στην ενδοοικογενειακή μάχη των Κατατακτηρίων Δοκιμών με τις τρεις πρώτες θέσεις του να επικρατούν της μόλις μίας που είχε στο ενεργητικό του ο ρέκορντμαν team-mate του.  
Το σκηνικό έμοιαζε ίδιο και στο Μόντε Κάρλο, με τον ταχύτατο Φινλανδό να πετυχαίνει νέο ρεκόρ πίστας στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 με 1:10:252. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή ίσως και τον… πρίγκιπα του Μόντε Κάρλο. Ο Lewis Hamilton κινήθηκε ακόμα ταχύτερα στο τελευταίο του πέρασμα και με έναν μαγικό χρόνο, που έσπασε τα κοντέρ, πήρε την pole για 86 χιλιοστά του δευτερολέπτου, αφήνοντας δεύτερο τον team-mate του και μπαίνοντας στην θέση του ακλόνητου φαβορί για να πάρει την νίκη και να αυξήσει την διαφορά στους 14 πόντους. 
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο έξοχος Max Verstappen, ο οποίος έδειχνε ικανός στα πρώτα στάδια των Κατατακτηρίων να πιέσει τις Mercedes, αποδείχθηκε όμως αδύναμος να αποσοβήσει το τρίτο συνεχόμενο «lock out» των Ασημί Βελών στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Sebastian Vettel, λόγω ενός λάθους στον ταχύτερο γύρο του Γερμανού, που του στέρησε την δυνατότητα να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Ο Vettel βέβαια κινδύνεψε με αποκλεισμό ήδη από το Q1, λόγω της στρατηγικής ασυνεννοησίας στο Maranello, κατάφερε όμως να προκριθεί εις βάρος του… Charles Leclerc, ο οποίος δεν βγήκε στην πίστα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και βρέθηκε απρόσμενα στην 16η και πρώτη θέση αποκλεισμού από την πρώτη φάση της διαδικασίας. 
Από την πέμπτη θέση θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν η έτερη Red Bull, του Pierre Gasly, ο οποίος βρίσκεται υπό διερεύνηση λόγω του ότι μπλόκαρε τον γρήγορο γύρο του Romain Grosjean στο Q2, κάτι που άφησε τον Γάλλο στην 13η θέση και ενώ ο ομόσταυλός του, Kevin Magnussen αναδεικνυόταν ‘best of the rest’ στην έκτη θέση με την δεύτερη VF19. Έβδομος, στην πίστα που κατέκτησε την pole position πέρυσι, αναρριχήθηκε ο Daniel Ricciardo, επιβεβαιώνοντας την καλή του σχέση με τους Μονεγάσκικους δρόμους ενώ δίπλα του στην σχάρα εκκίνησης θα καταταχθεί ο Daniil Kvyat σε μια εξίσου εντυπωσιακή επίδοση από τον πιλότο της Toro Rosso. Την δεκάδα συμπληρώνει ένας ακόμη πρώην πιλότος της «οικογένειας των Ταύρων», ο Carlos Sainz Jr. καθώς και ο team-mate του Kvyat, Alex Albon. Αντίθετα, εκτός του Grosjean, εκτός από τον τελικό των Κατατακτήριων έμειναν ο Nico Hulkenberg και ο Lando Norris στην δεύτερη Renault και McLaren αντίστοιχα καθώς και οι δύο Alfa Romeo, με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi μόλις στην 14η και 15η θέση αντίστοιχα. Από το Q1, πέρα από την μεγάλη έκπληξη του αποκλεισμού του Charles Leclerc, τα πράγματα κύλησα ομαλά. Στην ένατη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται οι δύο Racing Point, που διανύουν ένα πολύ δύσκολο τετραήμερο στο Monaco και οι δύο Williams στις τελευταίες θέσεις του grid. 

Το αυριανό επετειακό Grand Prix του Monaco θα λάβει εκκίνηση στις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το ΕΡΤ SPORTS HD όσο και από το Cosmote Sport5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!