CarΗellas: Απανωτά ρεκόρ πωλήσεων για το ηλεκτρικό των 3.500 ευρώ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Απανωτά ρεκόρ πωλήσεων για το ηλεκτρικό των 3.500 ευρώ

Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα πάμφθηνο, αμιγώς ηλεκτρικό και πρακτικό αυτοκινητάκι πόλης; Η κινεζική αγορά αποδεικνύει ότι αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας του Wuling Hongguang Mini EV.



Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των General Motors, SAIC και Liuzhou Wuling. Είναι εξαιρετικά μικρό, με το μήκος του να ξεπερνά οριακά τα μόλις 2,9 μέτρα. Αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο όμως στο να φιλοξενηθούν στο εσωτερικό ακόμα και τέσσερις ενήλικες. Σε περίπτωση, μάλιστα, που αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, δημιουργείται αποθηκευτικός χώρος 740 λίτρων.



Υπάρχουν δύο διαθέσιμες μπαταρίες για το μικρό ηλεκτρικό. Η μικρή προσφέρει αυτονομία 120 χιλιομέτρων και η μεγαλύτερη 170, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας με τους 27 ίππους και τα 85 Nm ροπής επιτρέπει τελική ταχύτητα της τάξης των 100 χλμ/ώρα για το όχημα των μόλις 705 κιλών.



Μεγάλη έκπληξη, βέβαια, είναι η τιμή του στην κινεζική αγορά, εκεί όπου ξεκινά από τα μόλις 3.500 ευρώ στη πιο βασική του έκδοση. Αυτός είναι και ο λόγος που από τις 24 Ιουλίου που αποκαλύφθηκε έχει ήδη ξεπεράσει τις 50.000 παραγγελίες. Θα γνώριζε, άραγε, αντίστοιχη επιτυχία αν ερχόταν με εξίσου χαμηλή τιμή και στην χώρα μας;