CarΗellas: Audi RSQ8-R: Το απόλυτο SUV της ABT με τελική 315 χλμ/ώρα (+video)

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Audi RSQ8-R: Το απόλυτο SUV της ABT με τελική 315 χλμ/ώρα (+video)

Ο γερμανικός οίκος ABT-Sportsline γιορτάζει τα 125 χρόνια του και, μετά τα RS6-R και RS7-R, ήρθε η ώρα του απόλυτο SUV. Αυτό είναι το Audi RSQ8-R και θα διατεθεί σε μόλις 125 αντίτυπα.



Εξωτερικά το αναβαθμισμένο μοντέλο είναι επιβλητικό και σε αρκετά σημεία έχουν χρησιμοποιηθεί carbon κομμάτια που αποτελούν το πακέτο «Aero». Για παράδειγμα, το χείλος του εμπρός προφυλακτήρα, τα καπάκια των καθρεπτών και οι πλαϊνές ποδιές είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. 

Audi RS4 (B7): Το κτήνος των 100 ατμοσφαιρικών ίππων στο λίτρο (+video)

Το ίδιο ισχύει και στο πίσω μέρος, όπου βρίσκεται ο carbon διαχύτης και οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης από ανοιξείδωτο χάλυβα. Οι ζάντες αλουμινίου ονομάζονται ABT High Performance HR, είναι μεγέθους 23 ιντσών και φέρουν ελαστικά μεγέθους 295/35 R23. Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στο εσωτερικό, με το εντυπωσιακό τιμόνι, το νέο κουμπί εκκίνησης και τα λογότυπα του γερμανικού οίκου στα δερμάτινα καθίσματα. 



Κάτω από το καπό βρίσκεται ο βελτιωμένος twin-turbo V8 χωρητικότητας 4 λίτρων. Έπειτα από επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, νέα εξάτμιση και intercooler, η ισχύς έχει εκτοξευθεί στους 740 ίππους και η ροπή φτάνει τα 920 Nm. Έτσι, τα 0-100 χλμ/ώρα είναι υπόθεση μόλις 3,5 δευτερόλεπτων, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 315 χλμ/ώρα. 



Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του βελτιωτικού οίκου ABT-Sportsline. Ακολουθεί το εκπληκτικό video από το κανάλι Auditography.