CarΗellas: Όταν ο Colin McRae αψηφούσε τους νόμους της φυσικής (+video)

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Όταν ο Colin McRae αψηφούσε τους νόμους της φυσικής (+video)

Ο Colin McRae μπορεί να κατέκτησε μονάχα έναν παγκόσμιο τίτλο και να έχει φύγει από την ζωή, παρέμεινε όμως ο μοναδικός που πάτησε επάξια στα χνάρια των θρύλων της εποχής Group B των αγώνων Ράλι, βάζοντας τις βάσεις για την νέα εποχή του WRC.



Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1968 και τα πρώτα του βήματα στην παγκόσμια σκηνή ξεκίνησαν το 1991, όταν βρέθηκε στο πλευρό του ινδάλματός του, Ari Vatanen αλλά και του έτερου θρυλικού Φινλανδού Markku Alén για το 1991, οδηγώντας ένα Subaru Legacy RS.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Ayrton Senna δίδασκε την τεχνική «μύτη-τακούνι» (+video)

Η χρονιά που ο Σκωτσέζος έκανε το δικό του ‘breakthrough’ στους αγώνες ήταν όμως το 1994. Αυτή ήταν και η πρώτη σεζόν που βρήκε τον McRae πίσω από το τιμόνι του ολοκαίνουριου Impreza 555, με το οποίο ταυτίστηκε η εικόνα του μια για πάντα. Με νίκες στην Νέα Ζηλανδία και την Μεγάλη Βρετανία, κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, η επόμενη όμως έμελλε να είναι η μεγαλύτερη της καριέρας του και -πιθανώς- της ζωής του. 

Legends: Colin McRae, ο τελευταίος των Μοϊκανών

Το 1995 κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή παίρνοντας το πρώτο (και μοναδικό καθώς αποδείχθηκε) πρωτάθλημα της καριέρας του. Ακολουθεί ένα video που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις οδηγικές ικανότητες του Ιπτάμενου Σκωτσέζου. Απολαύστε τον!