CarΗellas: Audi Ur- Quattro: Ένα σπάνιο «στολίδι» παρατημένο σε αχυρώνα (+video)

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Audi Ur- Quattro: Ένα σπάνιο «στολίδι» παρατημένο σε αχυρώνα (+video)

Σπάνια αυτοκίνητα σε αυτή την κατάσταση μας κάνουν να αισθανόμαστε κάπως. Αυτό το Audi Ur-Quattro παρέμεινε ακινητοποιημένο σε έναν αχυρώνα για 25 ολόκληρα χρόνια και η κατάστασή του είναι πιθανόν μη αναστρέψιμη.



Πρόκειται για ένα από τα 11.452 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν συνολικά και βγήκε από το εργοστάσιο το 1985. Είναι βαμμένο στο χρώμα «Tornado Red» και για τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του χρησιμοποιήθηκε κανονικά.

Audi TT Quattro Sport: Το αυτοκίνητο με τον ισχυρότερο 20VT

Γι' αυτό το οδόμετρο γράφει 178.000 μίλια, δηλαδή 286.500 χιλιόμετρα. Από το 1995 και μετά, όμως, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο παρέμεινε ακινητοποιημένο στον αχυρώνα που βλέπετε στις φωτογραφίες. 



Δυστυχώς το πέρασμα του χρόνου δεν έχει αφήσει αναλλοίωτο αυτό το θρύλο από το Ίνγκολσταντ. Το χρώμα έχει σημαντική φθορά και το εσωτερικό επίσης. Από τον κινητήρα δε φαίνεται να λείπει κάτι, αλλά στο πάτωμα έχει δημιουργηθεί αρκετή σκουριά. 



Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος σε σειρά κινητήρας. Αποδίδει 200 ίππους και, μέσω μηχανικού σασμάν 5 σχέσεων, η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς.



Το Audi Ur-Quattro θα βγει σε δημοπρασία στις 10 Σεπτεμβρίου από τον οίκο «Classic Car Auctions», ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή του θα κυμανθεί στο εύρος 8.700-11.000 ευρώ.