CarΗellas: Maserati Ghibli και Quattroporte σε εκδόσεις Trofeo με V8 από Ferrari (+video)

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Maserati Ghibli και Quattroporte σε εκδόσεις Trofeo με V8 από Ferrari (+video)

Μία νέα έκδοση για τα μοντέλα Ghibli και Quattroporte αποκάλυψε η Maserati. Πρόκειται για την Trofeo που έρχεται με κινητήρα από το Maranello.



Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Levante από το 2018, οι Ιταλοί πρόσθεσαν τη συγκεκριμένη έκδοση και στα άλλα δύο μοντέλα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V8 κινητήρας που αναπτύχθηκε στο εργοστάσιο της Ferrari και προσαρμόστηκε από την Maserati. Η κίνηση εννοείται ότι περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα. 

Δείτε επίσης: Νέος κινητήρας από τη Maserati με 210 ίππους στο λίτρο

Αποδίδει 580 ίππους και 730 Nm ροπής. Έτσι, τα 0-100 χλμ/ώρα είναι και στις δύο περιπτώσεις υπόθεση 4,3 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 326 χλμ/ώρα. Επιπλέον, οι ζάντες είναι μεγέθους 21 ιντσών και στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε ένας νέος διαχύτης. Στον εμπρός άξονα υπάρχουν διπλά ψαλίδια και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.



Λοιπές αλλαγές εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα και στους αεραγωγούς στο καπό. Στο εσωτερικό υπάρχουν κεντήματα με το λογότυπο Trofeo, carbon διακοσμητικά στοιχεία, κόκκινες ραφές και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,1 ιντσών.



Οι Ghibli και Quattroporte Trofeo θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο Grigliasco στο Τορίνο της Ιταλίας, ενώ οι τιμές θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.