CarΗellas: Στην πίστα με ένα Peugeot 106 που φέρει μοτέρ από Mitsubishi Evo (+video)

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Στην πίστα με ένα Peugeot 106 που φέρει μοτέρ από Mitsubishi Evo (+video)

Μπορεί το Peugeot 106 να μην έχει τίποτα το κοινό με το πανίσχυρο Mitssubishi Lancer Evolution, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα δούμε το αποτέλεσμα της ένωσής τους.



Το συγκεκριμένο project ονομάζεται «106 Evolution» και το αμάξωμα προέρχεται από μία απλή έκδοση του δημοφιλούς γαλλικού μοντέλου, που στην εργοστασιακή του έκδοση ζύγιζε μόλις 900 κιλά. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το 106 Maxi MC Racing πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι έχει λάβει αρκετές ενισχύσεις και πολλά εξαρτήματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως για παράδειγμα το καπό.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το ταχύτερο VW Golf Mk2 του κόσμου (+video)

Κάτω από το καπό δε βρίσκεται απλά ένας κινητήρας από Mitsubishi Lancer Evolution, αλλά ένας υπερκυβισμένος 4G63 που αποδίδει πάνω από 660 ίππους και 850 Nm ροπής. Αυτές οι τιμές εμφανίζονται με πίεση υπερπλήρωσης στο 1,8 bar από μία τουρμπίνα Garrett GTX3582 και με χρήση καυσίμου E85. Το μοτέρ είναι αρκετά βελτιωμένο, με έμβολα να είναι της Wiseco. Η κίνηση περνά ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου Quaife.



Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό. Τα καθίσματα είναι της Sparco, ενώ έχει κατασκευαστεί και ένα roll-cage. Ώρα να ακούσουμε το πιο σκληροπυρηνικό Peugeot 106 στην πίστα.