CarΗellas: Αυτό είναι το νέο Audi S3 με 310 ίππους και 0-100 σε 4,8" (+video)

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Αυτό είναι το νέο Audi S3 με 310 ίππους και 0-100 σε 4,8" (+video)

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Audi A3, η γερμανική φίρμα προχώρησε στην αποκάλυψη της κορυφαίας για την ώρα έκδοσης S3 σε hatchback και sedan αμάξωμα.



Το νέο Audi S3 είναι φρεσκαρισμένο στα σημεία, με Singleframe μάσκα τριών περιοχών εισαγωγής του αέρα. Τα led φωτιστικά σώματα φέρουν 15 led και διαφοροποιούνται από το «απλό» μοντέλο, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται ο διαχύτης και εκατέρωθεν δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Οι ζάντες είναι μεγέθους 18 ιντσών (προαιρετικά 19") και η απόσταση του αμαξώματος έχει μειωθεί από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά.

Audi Legends: Ωδή στο Audi S3 πρώτης γενιάς (+video)

Στο εσωτερικό υπάρχει μία οθόνη 10,25 σε ρόλο ψηφιακού πίνακα οργάνων. Εναλλακτικά είναι διαθέσιμη η επιλογή του Virtual Cockpit Plus 12,3 ιντσών. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει άλλη μία οθόνη αφής για ενημέρωση και ψυχαγωγία, όπου το μέγεθός της είναι 10,1 ίντσες. Εννοείται ότι στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει πληθώρα σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, όπως η προειδοποίηση λωρίδας.



Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 2λιτρος TFSI, ο οποίος αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με επτατάχυτο S tronic και η κίνηση εννοείται πως περνά και στους τέσσερις τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και στα δύο αμαξώματα, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.


Οι προπωλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο για την Ευρώπη και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους αντιπροσώπους στις αρχές Οκτωβρίου. Στη Γερμανία, οι τιμές θα ξεκινούν από 46.302 € για το νέο S3 Sportback και 47.179 €για το S3 Sedan. 



Το αυτοκίνητο που θα δείτε στο video είναι ένα από τα αντίτυπα που θα διατεθούν πρώτα, με την έκδοση να ονομάζεται «Edition One» και το χρώμα να είναι αποκλειστικά το Pyhton Yellow.