CarΗellas: Πωλείται Fiat Uno του 1996 που έχει ακόμα τις ζελατίνες

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Πωλείται Fiat Uno του 1996 που έχει ακόμα τις ζελατίνες

Το Fiat Uno είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Μετράει σχεδόν εννέα εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά το εικονιζόμενο έχει ακόμα τις ζελατίνες του και αναζητά νέο αγοραστή.



Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο το 1996 και το κοντέρ του γράφει μόλις 900 χιλιόμετρα. Τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό είναι αψεγάδιαστα, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Παρέμεινε για πολλά χρόνια σε ρόλο εκθεσιακού μοντέλου και βρίσκεται ακόμα στην ίδια αντιπροσωπεία της Γερμανίας.

Δείτε επίσης: Opel Ascona με μόλις 2.500 χλμ μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο

Το εξωτερικό του χρώμα ονομάζεται «Marine Blue» και στην αγγελία αναγράφεται ότι τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ήταν στα πλαίσια του service και της συντήρησης. Τα πλαστικά και οι επενδύσεις είναι αψεγάδιαστες, ωστόσο μην αναζητάτε οθόνη αφής, αυτόματο κλιματισμό. Δεν υπάρχει ούτε ραδιόφωνο στην κεντρική κονσόλα.



Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης μόλις 1.000 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 45 ίππους και 74 Nm ροπής, ενώ οι ρύποι του τον κατατάσσουν στην κλάση Euro 2. Τα 0-100 χλμ/ώρα είναι μία διαδικασία που διαρκεί 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα παρά τα μόλις 800 κιλά του αμαξώματος. Όσο για την τελική ταχύτητα, τα 145 χλμ/ώρα είναι ένας οριακά εφικτός στόχος. 



Η τιμή του συγκεκριμένου Fiat Uno βρίσκεται στα 5.900 ευρώ και όπως βλέπετε δεν το έχει αγγίξει ο χρόνος. Νοσταλγία...