CarΗellas: Η παράδοση και το «unboxing» της πρώτη Bugatti Divo (+video)

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Η παράδοση και το «unboxing» της πρώτη Bugatti Divo (+video)

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Bugatti ανακοίνωσε ότι οι πρώτες Divo είναι έτοιμες για παράδοση. Σε αυτό το εκπληκτικό video θα δούμε το «unboxing» του πρώτου αυτοκινήτου που έφτασε στις Η.Π.Α.


Η εταιρεία Miller Motorcars είναι ο επίσημος εισαγωγέας της Bugatti στο Greenwich της Αμερικής. Αυτή ήταν η διεύθυνση αποστολής του ξύλινου κουτιού στο οποίο βρισκόταν η πρώτη Bugatti Divo, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν 40 αντίτυπα, εκ των οποίων όλες έχουν ήδη πωληθεί. Η τιμή αγοράς έφτασε στα 5 εκατ. ευρώ χωρίς να συνυπολογίζονται οι φόροι της εκάστοτε χώρας.

Δείτε επίσης: Ο κλιματισμός της Bugatti ψύχει ακόμα και δωμάτιο 80 τετρ. μέτρων

Ο κινητήρας της Bugatti Divo είναι ένας quad-turbo W16 χωρητικότητας 8 λίτρων, με την απόδοση να φτάνει στους 1.500 ίππους και τη ροπή στα 1.600 Nm. Κάτι τέτοιο, επιτρέπει στην Divo να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική περιορίζεται στα 380 χλμ/ώρα.



Για τη μείωση του βάρους, πολλά κομμάτια είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ οι ζάντες είναι ελαφρύτερες από αυτές της Chiron. Η εξοικονόμηση έφτασε στα 35 κιλά, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 1.996 κιλά. Ώρα να απολαύσουμε το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη.