CarΗellas: Σκέψεις για επανασύσταση της Ομάδας Σίγμα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Σκέψεις για επανασύσταση της Ομάδας Σίγμα

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο γραμματέας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Χρήστος Μπαλάσκας, ανέφερε ότι εξετάζεται η επανασύσταση της Ομάδας Σ.
Υπενθυμίζουμε ότι πίσω στο 1995, όταν τα λιμανάκια έσφυζαν από ζωή, ένας από τους εφιάλτες των οδηγών που συμμετείχαν στις αυτοσχέδιες κόντρες ήταν η Ομάδα Σίγμα. Κύριος στόχος της ήταν η
καταπολέμηση αυτών των φαινομένων στα γνωστά «στέκια», αλλά και η ταχύτατη μετακίνηση σε σοβαρά συμβάντα άμεσης επέμβασης, όπως ληστείες.
Στον στόλο της Ομάδας Σ υπήρχαν αυτοκίνητα διαμάντια, όπως η Alfa-Romeo 155 Q4, ή 164 Q4, το θρυλικό Audi RS2 Avant, η BMW M3 (e30), η Μercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II, η Lancia Delta Integrale και η Porsche 911.
Δείτε επίσης: Πόσο πουλήθηκε Ford Escort RS Cosworth που βρισκόταν σε ελληνικά χέρια;
Ίσως να έχετε ακούσει παλιούς θαμώνες της παραλιακής να δηλώνουν περήφανοι που έχουν στο ενεργητικό τους μία κλήση από αυτή την ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, η μειωμένη χρηστικότητα και το υψηλό κόστος συντήρησης και οδήγησης οδήγησαν στη διάλυση της Ομάδας Σίγμα και την αντικατάστασή της με μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού, έτοιμες να δράσουν ανά πάσα στιγμή.
Ακολουθεί η ανάρτηση του γραμματέα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων: «Διαβάζουμε και όντως υπάρχουν πληροφορίες για επανασύσταση της ομάδας (Σ). Πολύ καλή σκέψη. Το να ανήκει όμως στην ασφάλεια είναι κατά τη γνώμη μου άτοπο. Αφού μπορούν να δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. γρήγορα αυτοκίνητα, ποια υπηρεσία είναι η καταλληλότερη από την άμεση δράση; Αφού τα περιπολικά της Α.Δ είναι όντως αδύναμα σε σχέση με τα οχήματα των δραστών έκνομων ενεργειών γιατί απλά να μην εφοδιαστεί η άμεση δράση με δυνατά οχήματα; Είναι μια ερώτηση η οποία δύσκολα θα βρει απάντηση. Είναι στο αντικείμενο της Α.Δ. το να καταδιώκονται κλέφτες, ληστές κλπ. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γνωρίζουμε. Δώστε γρήγορα αυτοκίνητα στην άμεση δράση, εμπλουτίστε τη με προσωπικό και είναι σίγουρο ότι δεν θα κουνιέται κουνούπι. Δεν χρειάζονται καινούργιες υπηρεσίες. Αυτές που υπάρχουν είναι αρκετές. Απλώς αναβαθμίστε τες. Γνώμη μου.»