CarΗellas: Οι τιμές των Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Οι τιμές των Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

18 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία χρήση του ονόματος GTA στην 147, η Alfa Romeo επανέρχεται με δύο κορυφαίες εκδόσεις για την Giulia.
Με την εκτεταμένη χρήση carbon σε αρκετά σημεία όπως το καπό, ο εμπρός προφυλακτήρας και η οροφή, το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 100 κιλά σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio. Έτσι, το βάρος του
αυτοκινήτου αγγίζει τα 1.520 κιλά.
Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι κορυφαίες Alfa Romeo GTA και GTAm 540 ίππων (pics)
Στην περίπτωση της GTAm το κλίμα είναι πολύ σκληροπυρηνικό. Η πίσω αεροτομή είναι τεράστια, ενώ το εσωτερικό είναι καθαρά αγωνιστικό. Η Alfa Romeo έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα και στη θέση τους έχει μπει roll cage. Επιπλέον, τα εμπρός καθίσματα είναι τύπου bucket με ζώνες 6 σημείων, ενώ δεν απουσιάζει και ο πυροσβεστήρας.
Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της υπάρχει ένας V6 Bi-Turbo χωρητικότητας 2,9 λίτρων. Βέβαια, στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης, η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 30 ίππους φτάνοντας στους 540. Αλλαγή υπάρχει και στο σύστημα εξάτμισης, το οποίο προέρχεται από την Akrapovic και είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ενώ οι δύο απολήξεις τοποθετήθηκαν στο κέντρο. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.
Η επίσημη ιταλική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε ήδη τις τιμές των ειδικών εκδόσεων. H Alfa Romeo Giulia GTA κοστίζει 175.000€ και η κορυφαία GTAm κοστίζει 180.000€.