CarΗellas: Το πρώτο επίσημο teaser video του ελληνικού Chaos (+video)

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Το πρώτο επίσημο teaser video του ελληνικού Chaos (+video)

Δεδομένου ότι η επίσημη παρουσίαση του ελληνικού Chaos της Spyros Panopoulos Automotive θα γίνει το 2021, ήρθε η στιγμή να δούμε το πρώτο teaser video.



Αποκαλύπτονται νέες φωτογραφίες και τεχνικές λεπτομέρειες που δεν είχαμε δει στο παρελθόν. Επιπλέον, για πρώτη φορά παίρνουμε για γερή δόση από τη σχεδίαση του εσωτερικού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Matrix Led φωτιστικά σώματα, αλλά και στις εξατμίσεις, στις οποίες είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο.

Κάτω από το από το καπό υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης δύο κινητήρων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε 4λιτρο V10 με δύο turbo 4 βαλβίδες στον κύλινδρο. Μπιέλες και πιστόνια είναι εκτυπωμένα και κατασκευασμένα από τιτάνιο. Το όριο περιστροφής αγγίζει τις 11.000 σ.α.λ. και η carbon φτερωτή των συστημάτων υπερπλήρωσης έχει διάμετρο 68 χιλιοστά.

Δείτε επίσης: Στην έκθεση Γενεύης του 2021 το ελληνικό hypercar (pics)

Στη δεύτερη περίπτωση, οι στροφές λειτουργίας αυξάνονται στις 12.000 σ.α.λ. Τα έμβολα είναι κεραμικά και οι μπιέλες ανθρακονημάτινες. Όσο για το σύστημα υπερπλήρωσης, οι δύο carbon φτερωτές αυξήθηκαν σε διάμετρο 78 χιλιοστών. Η απόδοση του κινητήρα είναι 2.000 ίπποι και κανονική βενζίνη και 3.000 με καύσιμο Ε85.

Το video ολοκληρώνεται με τις επιδόσεις του. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε λιγότερο από 1.8 δευτερόλεπτα, ενώ τα 100-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2,6 χλμ/ώρα. Η λέξη hypercar τελείωσε, στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για μία διαφορετική κατηγορία. Ultra Car λοιπόν...