CarΗellas: Έκτακτη διακοπή παραγωγής για την BMW M2

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Έκτακτη διακοπή παραγωγής για την BMW M2

Μετά την ανακοίνωση της Ford σχετικά με την μη ανανέωση του Focus RS λόγω ρύπων, ακολουθεί και BMW. 



Πιο συγκεκριμένη η βαυαρική φίρμα γνωστοποίησε ότι o κινητήρας της BMW M2 είναι αδύνατο να πιάσει τα αυστηρά όρια ρύπων της Ευρώπης. Έτσι η παραγωγή του μοντέλου θα συνεχίσει σε άλλες αγορές, όπως αυτή της Αμερικής, αλλά παύει να είναι διαθέσιμο στις χώρες της Ευρώπης.

Κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι δεν θα ξανά υπάρξει BMW M2 στην Ευρώπη. Το 2022, όπου θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη έκδοση, ενδεχομένως να ξανά δούμε το νέο βαυαρικό μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά με έναν άλλο, πιο αποδοτικό κινητήρα. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα τα όρια εκπομπών CΟ2 είναι μόλις 95 γραμ/χλμ και για κάθε επιπλέον γραμμάριο υπάρχει πρόστιμο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δείτε επίσης: Αντί για 5η έβαλε 3η σε BMW M2, κόστος επισκευής 10.275€ (vid)

Κάτω από το καπό της κορυφαίας BMW M2 CS βρίσκεται σήμερα ο S55B30. Πρόκειται για έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 6 κυλίνδρους σε σειρά. Η απόδοση φτάνει στους 450 ίππους και 550 Nm ροπής από τις 2.350 σ.α.λ. Συνδυάζεται τόσο με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, όσο και με αυτόματο 7άρι DCT, με το δεύτερο να είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.