CarΗellas: Επίσημο: Αποκάλυψη του αντικαταστάτη του Nissan 370Z (+video)

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επίσημο: Αποκάλυψη του αντικαταστάτη του Nissan 370Z (+video)

Η αρχή είχε γίνει πριν από καιρό με μερικές φήμες. Πλέον είναι επίσημο, ο αντικαταστάτης του Nissan 370Z είναι γεγονός και η ιαπωνική φίρμα μας δίνει μια πρώτη γεύση.



Στο video που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες, η Nissan παρουσιάζει 12 αυτοκίνητα που θα αποκαλυφθούν επίσημα μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Ένα εξ' αυτών είναι ο αντικαταστάτης του Nissan 370Z, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2020. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ονομάζεται Nissan 400Z.

Δείτε επίσης: Γνωρίστε το πιο σπάνιο Nissan GT-R

Εννοείται πως το όνομα δεν είναι τυχαίο, αλλά παραπέμπει στην ιπποδύναμη του. Κάτω από το καπό του πισωκίνητου coupe θα βρίσκεται ένας twin-turbo V6 κινητήρας 400 ίππων. Λίγο αργότερα βέβαια θα υπάρξει και ισχυρότερη Nismo έκδοση με 500 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ενώ θα υπάρξει και επιλογή χειροκίνητου σασμάν.

Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, προς το παρόν βλέπουμε ένα αυτοκίνητο με μεγάλο καπό και fastback σχεδίαση στο πίσω μέρος. Η Nissan αναφέρει ότι θα έχει μία vintage αισθητική που θα παραπέμπει στο παλιό Nissan 240Z.