CarΗellas: TOP 10: Τα δέκα καλύτερα μοντέλα του M-Division (+vid)

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

TOP 10: Τα δέκα καλύτερα μοντέλα του M-Division (+vid)

Στη μακροχρόνια ιστορία του M-Division έχουν βγει θρυλικά αυτοκίνητα που παραμένουν ποθητά μέχρι σήμερα. Ποια είναι όμως τα δέκα καλύτερα;



Ο δημοσιογράφος του «Carwow», παραθέτει τη δική του κορυφαία δεκάδα. Περιέχει αυτοκίνητα από το μακρινό παρελθόν, όπως η M3 e30, αλλά και υπερσύγχρονα όπως η νέα M8 Competition. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η BMW M3 CSL και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει μαζί του.

Η M3 CSL παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2001, αγαπήθηκε από τους πάντες και για πολλούς αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της BMW. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός S54 χωρητικότητας 3,2 λίτρων που αποδίδει 360 ίππους λόγω της τοποθέτησης νέας πολλαπλής εξαγωγής και πιο άγριων εκκεντροφόρων. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου SMG II.

Δείτε επίσης: Lexus LFA: Ο καλύτερος ήχος στην ιστορία των V10 (+vid)

Βασικό στοιχείο της είναι το μειωμένο βάρος και πιο συγκεκριμένα η απώλεια 110 κιλών έπειτα από τοποθέτηση carbon οροφής, καπό, διαχύτη και airbox εισαγωγής. Επιπλέον, αρκετά κιλά εξοικονομήθηκαν και από το εσωτερικό, λόγω των ελαφριών καθισμάτων και των τζαμιών.
Κατασκευάστηκε σε μόλις 1.383 αντίτυπα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι εκτός κορυφαία στην οδήγηση είναι και ιδιαίτερα σπάνια. Ποια είναι η δική σας δεκάδα;