CarΗellas: Lada Xray Cross: Νέα πολυτελής έκδοση σε εξαιρετική τιμή

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Lada Xray Cross: Νέα πολυτελής έκδοση σε εξαιρετική τιμή

Κάποτε τα μοντέλα της Lada ήταν γνωστά για την απλότητα και τον φτωχό εξοπλισμό. Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και η ρωσική εταιρεία μας παρουσιάζει την πρώτη της έκδοση με σύστημα Infortainment.
O λόγος για τη νέα έκδοση του Lada Xray Cross, η οποία ονομάζεται Instinct. Σήμα κατατεθέν της κορυφαίας έκδοσης είναι η διχρωμία του αμαξώματος. Η οροφή, οι καθρέφτες και οι 17άρες ζάντες
αλουμινίου είναι σκουρόχρωμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία πολύ όμορφη διχρωμία.
Στο εσωτερικό δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει Lada της παλιάς σχολής. Το νέο Lada Xray Cross εξοπλίζεται για πρώτη φορά με σύστημα ενημέρωση και ψυχαγωγίας μέσα από οθόνη αφής 8 ιντσών. Έτσι οι επιβάτες απολαμβάνουν υπηρεσίες μέσω internet, αλλά και το σύστημα πλοήγησης. Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται, υπάρχει cruise control, δερμάτινο/θερμαινόμενο τιμόνι και κάθε ευκολία που συναντάμε σε ένα σύγχρονο crossover.
Η κορυφαία έκδοση του Lada Xray Cross διατίθεται με δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης. Ο ένας εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο, είναι χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ενώ αποδίδει 113 ίππους και 152 Nm ροπής. Η ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα 1,8 λτ αποδίδει 122 ίππους και 170 Nm ροπής, αλλά η στάνταρ επιλογή είναι το χειροκίνητο κιβώτιο. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος ξεκινά από τις 13.120€, ενώ στη δεύτερη από τα μόλις 12.500€.
Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Lada είναι εφικτή η αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου μέσω ίντερνετ.